Muista E-vitamiini ja seleeni nautojen ruokintaan!

Nautojen sisäruokintakausi on alkanut ja mahdollisesti nautojen ruokinnassa on jo käytössä uutta tämän syksyn 2021 viljaa. Nyt on siis syytä huolehtia nautojen ruokinnassa niiden E-vitamiinin tarpeesta ja seleenin saannista.

E-vitamiinin puutos heikentää nautojen vastustuskykyä. Lehmillä utaretulehdusriski kasvaa ja poikineille lehmille jää jälkeiset, joka taas saattaa aiheuttaa tulehduksia ja heikentää hedelmällisyyttä.  Varsinkin ummessa oleville lehmille suositellaan lisää E-vitamiinia.

Seleeni toimii antioksidanttina eli hapettumisen ehkäisijänä elimistössä yhdessä E-vitamiinin kanssa. Seleenin puutos aiheuttaa lehmillä samoja oireita kuin E-vitamiinin puutos. Lisäksi seleenin puutos ilmenee heikkoina vasikoina ja ennenaikaisina poikimisina.

RV Eurotrading Oy:llä on tarjolla E-vitamiinin ja seleenin puutoksen ehkäisyyn erinomainen Schaumannin valmistama kivennäisrehuseos SME- spezial.

SME-spezial sisältää runsaan määrän E-vitamiinia: 10000 mg. Seleeniä siinä on yhteensä 50 mg, josta 40 mg on hyvin imeytyvää orgaanista seleeniä. Lisäksi se sisältää kalsiumia ja magnesiumia.  Tuotteen sisältämä juurikasleike takaa sen, että tuote on täyskivennäisenäkin maittava, ja se soveltuu niin seosrehuruokintaan kuin erillisruokintaankin. SME-spezial sopii myös luonnonmukaiseen tuotantoon.

SME- Spezialin annosmäärät ovat pienet sen korkeiden hivenainepitoisuuksien ansiosta eli vain 30–50 grammaa eläintä kohden päivässä. Lisätietoa SME-spezialista ja muista myynnissämme olevista tuotteista saat ruokinta-asiantuntijoiltamme tai alue-edustajiltamme.