Enemmän maitoa ja enemmän rasvaa
Suojatun rasvan käytöllä voidaan lisätä dieetin energiapitoisuutta pötsiä rasittamatta ja lisäämättä tarpeettomasti aineenvaihduntalämpöä. Schaumann on kehittänyt uuden rasvatuotteen SCHAUMANN ENERGY Pron, joka sisältää optimaalisessa suhteessa kahta rasvahappotyyppiä C16:0 ja C18:1 ja se eroaa siinä suhteessa muista tavanomaisista rasvatuotteista.
Maidon rasvamäärään voidaan vaikuttaa ruokinnan kautta kahdella eri tavalla. Suuri osa maitorasvan rasvahapoista muodostuu etikkahaposta, joka syntyy pötsissä karkearehun pilkkomisen seurauksena. Riittävä kuidun saanti on siksi erittäin tärkeää maidon koostumuksen optimoimiseksi. Toinen maitorasvakomponenttien lähde on kehon rasvan ja rehurasvojen hajottaminen. Tämä koskee erityisesti rasvahappoa C16:0, joka voidaan saada maitorasvaan suoraan rehusta. Ruokintakokeissa SCHAUMANN ENERGY PROn optimaalinen rasvahappojen suhde lisäsi maitomäärää jopa 1,6 litraa ja rasvapitoisuutta 0,1% eli energiakorjatun maitomäärän lisäys oli 1,8 kg/ lehmä/ päivä.
© Eurotrading 2024