
Erityisruokavalio lypsylehmille ja ensikoille poikimisen jälkeisen asetonitaudin riskin vähentämiseen
Lypsylehmän maidontuotanto on huipussaan 4 viikkoa poikimisen jälkeen, mutta syöminen vasta 7-8 viikkoa poikimisen jälkeen. Päivittäinen glukoosin tarve nousee laktaation alussa ylläpitotarpeeseen nähden 100 %.
Tirsana B12 sisältää nopeasti imeytyvää energiaa ja B12-vitamiinia, joka on välttämätöntä metioniinin ja glukoosin muodostamiseen pötsin propionaatista. Tirsanan sisältämä suuri määrä nopeasti imeytyvää energiaa (25 MJ/kg kuiva-ainetta) pitää lehmän veren sokeripitoisuuden korkealla tasolla heti poikimisen jälkeen.
Tirsana B12 on tehokas apu poikimisen jälkeisen energiavajeen ja asetonitaudin ennalta ehkäisemiseen. Sitä voidaan käyttää myös muulloin ruokahaluttomuuden hoitoon.
Aktimag on orgaaninen magnesiumin (makroelementin) ja kahden aminohappoglysiinimolekyylin yhdistelmä. Hyöty eläimen ruuansulatukseen perustuu glysiini-kaksoisrakenteeseen, mistä johtuen magnesium on vakaa eikä se reagoi toisten anionien kuten fosfaattien tai proteiinien kanssa. Tästä syystä magnesiumin saatavuus säilyy korkeana. Ruokintakokeissa Aktimagin imeytyminen on ollut 5 kertaa parempi tavanomaiseen magnesiumoksidiin verrattuna.
Aktimagin avulla pystytään kattamaan magnesiumin tarve myös vaikeissa tilanteissa, jotka vaikuttavat negatiivisesti eläinten aineenvaihduntaan, esimerkiksi erittäin korkea tuotos, ympäristön vaihto tai eläinten siirto.