Detamin BP
Elektrolyyttitasapainon ja pötsin pH:n stabilisoimiseen
Voidaan käyttää luonnonmukaisessa tuotannossa asetuksen (EU) No: 2018/848 ja (EU) N:o 2021/1165 mukaisesti
säkkikoko 30kg
Lavakoko 300-1200 kg

Detamin BP

Elektrolyyttitasapainon ja pötsin pH:n stabilisoimiseen

Detamin BP sisältää mikronisoidun magnesiumin, jonka imeytyvyys on moninkertaisesti parempi perinteiseen magnesiumoksidiin verrattuna.

Käyttösuositus: Elektrolyyttitasapainon ja pötsin pH:n stabilisoimiseen

Suositellaan käytettäväksi erityisesti kun,

- perusrehujen sulavuus on hyvin korkea

- perusrehujen kuitupitoisuus on alhainen

- karkearehu sisältää paljon sokeria

- ruokinnan väkirehupitoisuus on korkea

- korkeatuottoiset lehmät saavat väkirehua suurina kerta-annoksina

- maidon rasvapitoisuus on alhainen

- korkea ilman lämpötila aiheuttaa eläimille stressiä

Lue myös artikkeli: Ajankohtaista lehmien lämpöstressistä

Myös luomuun Eurotrading.

Energiarehu korkeatuottoisille lypsylehmille

Enemmän maitoa ja enemmän rasvaa

Suojatun rasvan käytöllä voidaan lisätä dieetin energiapitoisuutta pötsiä rasittamatta ja lisäämättä tarpeettomasti aineenvaihduntalämpöä. Schaumann on kehittänyt uuden rasvatuotteen SCHAUMANN ENERGY Pron, joka sisältää optimaalisessa suhteessa kahta rasvahappotyyppiä C16:0 ja C18:1 ja se eroaa siinä suhteessa muista tavanomaisista rasvatuotteista.

Maidon rasvamäärään voidaan vaikuttaa ruokinnan kautta kahdella eri tavalla. Suuri osa maitorasvan rasvahapoista muodostuu etikkahaposta, joka syntyy pötsissä karkearehun pilkkomisen seurauksena. Riittävä kuidun saanti on siksi erittäin tärkeää maidon koostumuksen optimoimiseksi. Toinen maitorasvakomponenttien lähde on kehon rasvan ja rehurasvojen hajottaminen. Tämä koskee erityisesti rasvahappoa C16:0, joka voidaan saada maitorasvaan suoraan rehusta. Ruokintakokeissa SCHAUMANN ENERGY PROn optimaalinen rasvahappojen suhde lisäsi maitomäärää jopa 1,6 litraa ja rasvapitoisuutta 0,1% eli energiakorjatun maitomäärän lisäys oli 1,8 kg/ lehmä/ päivä.