Kalbi Start
Sisältää mm. A-, D-, ja E- ryhmän vitamiineja, seleeniä
Sisältää Provita LE- Probiootin ja luonnollisia vasta-aineita
Käyttö: sekoitetaan ternimaitoon viitenä ensimmäisenä elinpäivänä
1 kg astia

Ternimaitoon sekoitettava maitojuomajauhe

Hyvälaatuisen ternimaidon saanti on tärkeää vasikan riittävän hyvän vastustuskyvyn varmistamiseksi sen ensimmäisten elinviikkojen ajaksi. Ternimaito sisältää runsaasti vasta-aineita eli immunoglobuliinejä, joista tärkein on IgG. Hyvälaatuisen ternimaidon IgG-pitoisuus on yli 50 g/l.

Ternimaidon laatu vaihtelee suuresti eri lehmäyksilöiden ja jonkun verran myös karjojen ja rotujen välillä. Laajassa vuonna 2008 tehdyssä norjalaisessa tutkimuksessa vain alle puolet (42,2 %) ternimaidoista täytti hyvälaatuisen ternimaidon laatuvaatimuksen.

Käyttö: Sekoita Kalbi- Start jauhe ternimaitoon ja juota vasikkaa mahdollisimman pian syntymän jälkeen. Ternimaidon ja Kalbi Startin sisältämät vasta-aineet, immunoglobuliinit läpäisevät suolen seinämän tehokkaasti 4 tuntia syntymän jälkeen. Tämän jälkeen suolen seinämän rakenne muuttuu ja vasta-aineet eivät enää imeydy niin tehokkaasti.

Anna Kalbi Start – maitojuomaa vasikalle viitenä ensimmäisenä elinpäivänä. Normaalikokoiselle vasikalle juomaa annetaan 1,5-2 litraa 3-4 kertaa päivässä.

Stressin aikana: (kuljetus, ympäristönvaihto) Sekoita jauhe maitojuomaan ja anna juomaa viitenä päivänä. Maitojuomamäärä puolitetaan ensimmäisenä päivänä, lisäksi tarjotaan vettä.