Menestystarinoita

Koivulan tila

Muhoksella sijaitsevan Koivulan tilan umpilehmät ovat syöneet reilun vuoden ajan timotei-kokoviljasäilörehun rinnalla Rindavital Anion-täysrehua. Tuotteen sisältämien anionisuolojen avulla lehmän elimistön pH-taso voidaan pitää riittävän matalana ja kalsiumaineenvaihdunta aktiivisena jo ennen poikimista eikä kalsiumin puutosta ehdi syntyä maidontuotannon uudelleenkäynnistyessä. Rindavital Anion sisältää myös rypsirouhetta ja tärkeitä hivenaineita ja vitamiineja.

Koivulan tilan osakkaan, Joni Pitkäsen, mukaan Rindavital Anion on vähentänyt ummessaolokauden aikaisia ongelmia neljänkymmenen lypsylehmän karjassaan:

”Rindavital Anion näyttää maistuvan umpilehmille todella hyvin! Maittavuutensa ansiosta umpilehmät syövät nappulat hyvin ja saavat tarvitsemansa vitamiini-, kivennäis- ja hivenaineet. Tuotteen käytön myötä lievät halvausoireet ja halvaukset ovat vähentyneet, erityisesti vanhojen lehmien osalta. Plussana on myös mainittava, että Rindavital Anionin rakeinen olomuoto soveltuu niin käsin jaettavaksi kuin ruokinta-automaatteihin”, Pitkänen toteaa tyytyväisenä.

Koivulan tila tunnetaan kotijuustolastaan, jossa myydään muun muassa juustokeittoa ja ternimaitoa kuluttajien käyttöön. Ternimaidon vasta-aineet ovat tilalla huippuluokkaa ja Rindavital Anionin myötä myös yksittäiset huonot vasta-aineet ovat hävinneet kokonaan. Korkeiden vasta-ainepitoisuuksien ansiosta vasikat ovat virkeitä ja elinvoimaisia.