Menestystarinoita

Ollilan maito on luomumaitotila Liperissä Pohjois-Karjalassa. Erityisesti viimeisen vuoden aikana tilalla on panostettu ruokinnan tehokkuuteen ja suunnitelmallisuuteen. Tarkan ruokinnan ja hyvän eläinten hoidon ohella yhtenä oleellisimpana apuna on tilalla käytössä ollut Detamin Top Super kivennäinen, joka sisältää myös elävää hiivaa. Rehun sulamisen tehokkuutta on havainnoitu seulomalla lantaa, josta voidaan todeta kuinka tehokkaasti rehu on hajonnut lehmän ruuansulatuksessa.

Seulonnan tuloksista voidaan todeta että Ollilan maidon karjan rehumassan sulaminen on tehostunut merkittävästi, kun seulonnan lopputuloksena on suhteessa enemmän pienempään osaan hajonnutta rehuainesta.

Päivämaidot ovat tasaisesti nousseet useita kiloja aina 38 kg / lehmä / päivä asti! Lisäksi viimeisen kuukauden keskimääräiset pitoisuudet ovat olleet rasva 4,37 ja valkuainen 3,41. Tilalla lypsävien rehuseoksen väkirehun määrä on tällä hetkellä 25 % seoksen kuiva-aineesta ja robotilta karja saa keskimäärin täydennysrehua 1 kg / 10 kg maitoa.