Menestystarinoita

Asiakkaamme Annukka Ritala on maidontuottaja Nokian Siurosta. Hän on jatkanut vanhempiensa tilaa vuodesta 2018, jolloin tilalla aloitettiin myös käyttämään säilörehun säilönnässä biologisia säilöntäaineita. Bonsilage Prota Annukan tilalla on käytetty vuodesta 2020 ja niin käytetään myös tulevana kesänä. Annukka on ollut todella tyytyväinen Bonsilage Prolla säilötyn säilörehun säilönnälliseen laatuun ja sen maittavuuteen lehmille ja hiehoille. Hyvän säilörehun maittavuuden hän huomasi jo sisäruokintakaudella 2020–2021, koska säilörehupaaleista ei jäänyt päivittäin juurikaan ”hukkarehua” pihaton ruokintapöydälle.

Lähetimme syyskuussa vuonna 2021 Annukka Ritalan Bonsilage Prolla säilötystä säilörehusta rehunäytteen analysoitavaksi Saksaan Schaumann Agrin laboratorioon. Analysoinnin tuloksena selvisi, että tämä säilörehu sisälsi 35 g / kg ka propyleeniglykolia. Tämä tulos on todella hyvä! Jos lehmä syö tällaista säilörehua 11 kiloa kuiva-ainetta päivässä, niin se saa tästä säilörehusta jo 385 g propyleeniglykolia. Tällainen säilörehu ehkäisee piilevää ketoosia ja hapanta pötsiä.

Tällaisista säilörehun hyvistä propyleeniglykolin määristä huolimatta, Annukka varmistaa poikineiden lehmien lisäenergian saannin RV Eurotrading Oy:n myynnissä olevalla energialiuoksella. Tirsana BSK energialiuos on annostelussa robotilla ja se toimii siellä todella hyvin. Annukan hyvätuottoiset lehmät saavat poikimisen yhteydessä lisäksi Tirsana B 12 energialiuosta ja Rindavital energiajuomaa. Näillä Schaumann Agrin kehittämillä ”eväillä” lehmien uusi maidontuotantokausi lähtee hyvin käyntiin.

Jos tämä asiakaskokemus herätti mielenkiintonne Bonsilage säilöntäaineita kohtaan tai myynnissämme oleviin energialiuoksiin, niin ottakaa yhteyttä ruokinta-asiantuntijoihimme tai alue-edustajiimme. Meillä on myynnissä eri Bonsilage säilöntäaineita koko kasvukauden eli alkukesästä syksyyn.